Skriftstørrelse:

Her kan du lese en faksimile vi har sakset fra Bergensavisen, lørdag 10. oktober.Harald Juuhl står bakerst til venstre.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

SLAGERE FRA FJELDETS I SPISSEN FOR VEVTOGET!Fredag 25. september kom vevtoget til Bergen stasjon med 65 vevere fra helelandet. Startstedet var Oslo og underveis var samtlige deltakere i gang med tekstile arbeider.

Innkvarteringssted var Terminus hotell og etter lunsj var det avmarsj fra hotellet til Bryggen Museum der det første av i alt fire foredrag denne helgen skulle holdes. Arrangørene hadde fått henvendelse fra flere av de utenbys deltakerne om de ikke kunne få noen buekorpsgutter til å stille opp med tromme når de skulle marsjere gjennom byen. Denne forespørselen fikk Harald Juuhl formidlet fra sin kone som var en av lederne for vevtoget.

I begeistring over å få mulighet til å se sin kone marsjere i buekorpstakt for første gang tok han kontakt med Christer Mæhlum og Andreas Blix. De tente på ideen og stilte i front for vevtoget og trommet gjennom Marken, forbi Politistasjonen, ned Vågsalmenningen, langs Torget og ut til Bryggen Museum.

Selv om det var et ufyselig regnvær var det mange som stoppet opp for å se buekorps i september måned. Flere folk kom strømmende ut fra butikkene langs ruten for å se hva som foregikk. Så dette var stor suksess både for Fjeldets og Vevtoget.

Tilbakemeldingene fra deltakere var at dette var stort og dette var gøy og så stramme buekorpsgutter da. Etter at deltakerne var kommet til sine hjemsteder var det to ting de husket spesielt fra Bergensturen.

Det ene var regnet – det regnet nemlig uavbrutt alle tre dagene – og det var trommeslagerne fra Fjeldets Bataljon.

H.J. 
FB representerer i "Vevtoget" 25. september
(Foto: Marta Juuhl)