Skriftstørrelse:


”En vårbløyting i Fjeldet, hva er vel mer skjønt?
Når løv spretter av veldet fra både ask og lønn.
Og gjennom blodet sitrer en strøm av liv og kraft,
Mens hele kroppen knitrer av energiens kraft”

(4. vers av ”Marsj for Fjeldets Bataljon”)

Alf Thomassens ord sier vel alt om hvilke forventninger og glede vi føler når buekorpssesongen er i gang og varmen og våren gir oss gode minner om marsj og trommer i fjellsiden.

Vi håper disse ord kan bidra til å få eldre fjeldgutter ut av godstolen og opp på Pitterhaugen på Buekorpsenes Dag (BkD) 15. Mai (se program for BkD). For vi vet at fjeldgutter stiller når det gjelder, og denne stormønstringen er noe spesielt for alle buekorpsgutter og -jenter i alle aldre.

Over 300 trommeslagere kommer til å delta, og hvor mange faner som kommer til å veie i mild vårving denne dagen, får vi se 15. Mai. Og antall ”soldater”? Sikkert nok til å ta pusten av de som står langs marsjruten og stolt gjenkjenner og hilser på en eller annen i prosesjonen.

Kl 14.00: Eldre fjeldgutter stiller oppdresset med hederstegn i Krybbesmauet. Marsj til Koengen sammen med Fjeldets Bataljon

”Alle” buekorpsgutter kjenner hverandre denne dagen, og bergenserne har en alle tiders mulighet til å vise hva denne stolte tradisjonen betyr for byen og ikke minst for alle oss som er så heldig å ha fått være med i buekorps  og da spesielt Fjeldets Bataljon.