Skriftstørrelse:


Årets begivenhet for buekorpsinteresserte er den store mønstringen lørdag 15. mai. Buekorpsenes Dag arrangeres hvert 4. år, og alle som går i buekorps og har gått i buekorps kan være med. Foreldre, familie og andre buekorpsinteresserte kommer til by’n for å se på!

Omtrent 500 aktive buekorpsgutter og – jenter kommer til å lage et storslått tog i byens gater. I tillegg kommer mange hundre gamlekarer som endelig får lov å marsjere og tromme igjen!!


Program for ettermiddags-arrangement:

Kl 13:45 Alle fjeldgutter stiller på Pitterhaugen i skinnende uniform med ordener og filler (Grand Galla). Vi marsjerer ut til Koengen (ved Håkonshallen) hvor det møter de andre 13 buekorpsene Kl 14:30.

Kl 15:00 Felles marsj i byens gater fra Koengen gjennom by’n til Torgallmenningen.

Kl 16:00 Innmarsj på Torgallmenningen, hvor vi skal finne ut hvem som er byens beste trommeslager og fanebærer. Det blir premiering, taler, felles parade og avslutning med Bergenssangen – Nystemten. Konferansier er Gest.

Kl 17:40 Utmarsj fra Torgallmenningen. Slitne og sultne vil alle fjeldgutter få være med på McDonalds og spise og drikke før de kan gå hjem og slappe av. Husk! Denne dagen skal vi vise alle de andre buekorpsene hvem som er, om ikke størst, så i hvert fall stiligst i by’n. Så det er viktig at du stiller denne dagen. Det vil også være et arrangement om formiddagen som offiserene og slagere skal delta på.

Men alle er hjertelig velkommen til å være med på Torgallmenningen for å støtte tamburmajor Jan Helge Blix som skal representere Fjeldets Bataljon i slagerkonkurransen og Joakim Ulvedal som skal delta i fanebærerkonkurransen. Dette begynner kl 11:00.

Vel møtt!