Skriftstørrelse:

 

Primus motor for bokutgivelsen, vår egen Knut Arne Olsen, ønsket velkommen og fortalte litt om ideen og tankene bak boken. Han takket også alle støttspillere og bidragsytere - spesielt Lotte Schønfelder, som på sin eminente måte har bundet det hele sammen tekstmessig. Formannen i  Hovedkomiteen for Buekorpsenes Dag 2010, nygaardsgutten Rune Løseth, takket alle samarbeidspartnerne som hadde gjort denne utgivelsen mulig.

Formannen i Sjefsrådet 2011, nordnæssjefen Martin Birkeland, ble så kalt frem og fikk overlevert det første eksemplaret av boken.  Deretter ble de øvrige sjefene overrakt hver sitt eksemplar.  Og når først alle sjefene var samlet, lot man selvfølgelig ikke anledningen gå fra seg til å ta et gruppebilde.

Det må også bemerkes at samtlige av de 682 buekorpsguttene og -jentene som deltok på Buekorpsenes Dag i år, vil få overlevert hvert sitt eksemplar av boken som en hilsen fra Hovedkomiteen.  Flott!

Lotte fikk så ordet for å fortelle litt om arbeidet med boken.  I den forbindelse nevnte hun også Fjeldets Bataljons arkiv som en viktig kilde til historien om Buekorpsenes Dag gjennom tidene.  Sånt er jo alltid kjekt å høre for oss som steller med bataljonens arkiv.......

Den største sponsoren for bokutgivelsen har vært Bergen Kommune.  Dessverre var kulturbyråd Harald Victor Hove forhindret fra å være til stede, men hans representant kunne på klingende østlandsk (!) overbringe sin hilsen og understreke buekorpsenes betydning for Bergen by.  Sånn skal det lyde!

Deretter var det anledning for oss alle til å sikre oss et eksemplar av denne flotte boken - og for dem som ville ha forfatterens dedikasjon var det bare å stille seg i kø foran Lotte.  Deretter kunne vi mingle blandt likesinnede, og kose oss med god kaffe og deilige tebrød - i god bergensk tradisjon.

Boken om Buekorpsenes Dag vil trolig ikke komme i vanlig salg, men bli solgt gjennom de respektive gamlekarforeninger.  Opplaget er lite, men Foreningen Fjeldgutten har sikret seg en del eksemplarer for salg.  Prisen er bare 200 kroner, så her gjelder mottoet "Løp og kjøp"!

Jeg vil komme tilbake med en nærmere presentasjon av boken om litt.