Skriftstørrelse:

Lørdag 15. mars var det to store begivenheter i Buekorspmuseet - åpning av den nye utstillingen "Leve tradisjonen", med tema Buekorpsenes Dag. Samtidig var det også en boklansering.

De fremmøtte ble tatt vel i mot av representantene for Buekorpsmuseet, som håndhilste på alle ved inngangen. Det ble servert en velkomstdrink til både de besøkende og vertskapet. Alkoholfri drink, naturligvis.

Utstillingen ble offisielt åpnet av Rune Løseth, som er leder i komiteen for Buekorpsenes Dag 2014.
Elever ved linjen for interiør og utstillingsdesign ved Årstad vgs har stått for ideene til presentasjonen av utstillingen. De fikk takk og velfortjent ros av Løseth, som sa at utstillingen på ingen måte kunne ha blitt så profesjonelt gjennomført uten elevenes innsats.

Det var fremmøtt en stor forsamling av både aktive og andre buekorpsinteresserte, som fikk se en imponerende og interessant utstilling. Blant annet kan besøkende se filmmateriale fra noen tidligere avholdte Buekorpsenes Dag, og som fremvises på flere skjermer. En annen godbit som også vises på utstillingen, er film av Nordnæs Bataillon fra 1916.

Vi anbefaler at du tar turen for å se selv, og lover at du ikke vil bli skuffet.

Like før den offisielle åpningen av utstillingen, ble boken "Buekorpsenes trommemarsjer" lansert. Forfatteren, Eirik Sundfør, og Ben Nordby fortalte om tilblivelsen av boken. Nordby er Slagverker i Bergen Filharmoniske Orkester, og har digitalisert notene for marsjene.

Boken kan kjøpes i museet, og vi anbefaler selvsagt også den på det varmeste.

Her kan du lese om aktivitetene i Buekorpsmuseet: VÅRENS PROGRAM