Fjeldsiden

Skriftstørrelse:

Barns svar på kristendomsprøver:
 
Kona til gud heter Gudmor. Hun er moren til alle barnebarna hans; Moses, Jesus og Julenissen,


Gud heter egentlig Den allmennpraktiserende hersker på himmelen og på  jorden. Han bestemmer alt, hele tiden. I gamle dager het Gud "mannen med ljåen".
 
Gud er forholdsvis grei, men han liker ikke at tyver kommer til himmelen uten grunn. Nå er det blitt ozonhull i himmelen. Det gjør at gulvet til Gud ikke er helt tett lenger. Det kan bli et problem.
 
Det er mange i himmelen: Alle som er døde er der, pluss Gud og Jesus og den dårlige Ånde. Det er noen som har en hellig lama. Det er egentlig en liten kamel. Det heter Dalai-lama. Jeg tror det er en engel.
 
Hvis Gud hadde holdt det han sa om å la alle barn komme til seg, så hadde vi ikke trengt barnehager. Bibelen består for eksempel av De fem museboker og Marius'evangelium.
 
Du skal høre på moren din samme hva hun sier og hvilket tonefall hun bruker.

Når noen dør, blir de lagt ned i jorda, og så sierpresten: "Av jord er du kommet og der skal du bli." Så tømmer han enda en bøtte jord i hodet på deg. (Thomas, 7 år)
 
 

Jeg vil ikke begraves når jeg blir gammel, for jeg klarer ikke å ligge så
lenge under jorden uten å puste. Og så er det så ekkelt å få så masse jord i
nesa. Da er det nesten bedre å bo på gamlehjem. (Elin, 4 år)
 
Hvis du dør, så skaper Gud deg om til jord. Da skjønner du ikke bæret. (Magne, 7 år)
 
I Afrika tror de på Nilsen Mandela. (Mikkel, 7 år)
 
Gud trenger ikke tro på noen han. Han trenger bare tro på seg selv.  (Hanne, 8 år)
 
 
En misjonær er en mann med hatt og koffert som leser Bibelen på dørsprekken
til folk.  (Fredrik, 9 år)
 
Man kan bli frelst eller helfrelst, det kommer an å¨hva man gidder. (Ingrid Marie, 7 år)
 
Når man giftet seg i gamle dage, var det fordi staten sa det og presten mente det var best. I dag kan man slenge seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten så mye som letter på lokket. (Hanne, 8 år)
 
Når man gifter seg, gir man hverandre at taushetsløfte. Hvis man ikke holder det, blir man skilt, og da må man dele på lamper og knivene, og som regel blir man ikke enige om hvem som skal ha barna. De som ikke blir enige om det, må gå til børsmegler. Han bestemmer at den ene skal ha barna, så får den andre et spisebord ekstra. (Turid, 7 år)