Lyst på nybakte boller?

Imponer foreldrene eller Fjeldguttene med nybakte boller!

Dette trenger du:

1 kg hvetemel                                                     

1 dl sukker

1 ts kardemomme

100 g smeltet smør

3 dl melk

50 g tørrgjær

Slik går du frem:

  1. Smelt smøret, og pass på at det ikke brenner seg i bunnen av pannen.
  2. Ta melken oppi smøret, og varm blandingen opp til den er lunken.
  3. Bland mel, sukker, kardemomme og gjær.
  4. Bland melk og smør med resten. Elt deigen godt - her er det viktig å være grundig!
  5. La deigen heve seg til dobbel størrelse under plast og et håndkle.
  6. Del deigen i to og trill ut hver del til en pølse. Disse pølsene deler du i ti emner og triller hvert emne ut til boller.
  7. Legg bakepapir på en stekeplate, og plasser bollene på platen.
  8. Legg over et håndkle, og la bollene heve i 15 minutter. Slå samtidig på stekeovnen på 250 grader.
  9. Sett bollene inn i ovnene og la dem steke i ca. 10 - 15 minutter

Kos dere med nybakte bollerWink