Ung i Europa

Skriftstørrelse:

 

Dette er navnet på gruppeutvekslingen mel-
lom Fjeldets Bataljon og Avantgarden.
Nå er våre danske venner kommet til
Bergen,og er vel innlosjert sammen med
buekorpsguttene på Åsane Folkehøyskole
på Hylkje.

Litt forsinket fra København kom danskene med godt humør, sambarytmer og noe som vi i følge prognosene dagene fremover kan kalle sommervær. Vel klokken fem ble leiren høytidelig åpnet av buekorpsbyråd Henning Warloe etter at det norske og danske flagget og EU-flagget ble høytidelig heist til tonene fra "Kongen kommer" . Han ønsket danskene velkommen til Bergen og Norge og fortalte om viktigheten å treffe mennesker fra andre steder når man er ung. Dette ville hjelpe på bedre forståelse for andre mennesker og kulturer når man blir voksen, sa byråden, som ønsket alle deltakerne lykke til med utvekslingen. En tro og lov-erklæring ble opplest av en dansk jente fra Avantgarden og en soldat fra Fjeldets Bataljon. Nasjonalsangene fra Danmark og Norge ble sunget.
Til sist fikk leder for danskene, rektor på Musikkskolen i Næstved, Poul Christian Nielsen, overrakt et bordflagg med Bergens byvåpen.

Utover ettermiddagen gjorde deltakerne aktiviteter for å friske opp bekjentskapet før kvelds. Under måltidet fikk vi besøk av BA som fikk en glimrende demonstrasjon av Avantgardens oppvisning i gymsalen.

Etter et livlig velkomstparty hvor danske slagere demonstrerte rytmisk afrikansk-inspirert trommeoppvisning, ble det litt fritid før det var på tide å legge seg.

Det var godt å komme i gang med utvekslingen, og vi synes å merke en god stemning mellom deltakere og ledere som gir godt håp om videre utvikling av EU-prosjektet "Musikk og rytme uten grenser".