Ung i Europa

Skriftstørrelse:

Fjeldets Bataljon og Avantgarden begynte fredagen med øvelser på idrettsplassen, selvfølgelig etter en god frokost (morgenmad). Det var artig å se dansker med samba i føttene prøve seg på marsj. På samme måte var det artig å se fjeldgutter med marsj i føttene prøve seg på samba.. Og, det er vel det gruppeutveksling dreier seg om: man skal lære av hverandre!


Turen til Førde var planlagt med god tid til bading og grilling underveis. Og takk for det! For hva skjedde med vår med-scandinaviske buss og sjåfør? Jo, bussen havarerte på Oppedal fergekai, og vår svenske bussjåfør stod maktesløs. Løsningen var å hente en ny buss fra Bergen….

Ventetiden ble brukt blant annet til bading og snoping, til å begynne med. Planlagte aktiviteter måtte utsettes, eller?
Kreative krefter fant ut av floken, slik at vi dekket langbord på Lavik fergekai med muligheter for bading, grilling og bespisning av 90 personer.

Med knappest mulig margin nådde vi konserten i Førdehuset med String Sisters. Men den fikk vi med oss! Til begeistring for de ”eldre” og til moderat entusiasme hos de ”ungdommelige”.

Verre var det å ta utfordringen med at alle deltakerne som skulle få madrasser å ligge på, tilbudt å sove i en gymsal uten at det var nok madrasser til alle!
Men sporty mennesker ordner det meste, og sove fikk alle etter en lang dag.