Ung i Europa

Skriftstørrelse:

Søndag 6. juli var siste dag med offisielt program for gruppeutvekslingen mellom Fjeldets Bataljon og Avantgarden. Dagens begivenhet var oppvisning og aktiviteter på Vil Vite senteret på Møhlenpris. Inne på senteret ble alle delt opp i grupper og hadde konkurranser etter en flott oppvisning på utsiden.

Om kvelden var det dekket på til festmiddag med god mat, sang, taler og underholdning. Sjefen i Fjeldets, Chris Erik takket danskene for besøket og delte ut et jubileumsbilde til danskene og et fjella-orden i ramme til å henge på veggen på musikkskolen i Næstved.

Prosjektleder for danskene, Poul Christian, takket for oppholdet i Norge og gav lederne dejlig dansk sjokolade, samt et gavekort til Harald formet som en flaske. Denne kan veksles inn hos valgfri person av de danske lederne ved neste besøk i Næstved.

Under middagen ble det sunget fjellamarsjen, Nystemten, norsk og dansk nasjonalsang før alle gikk ut til høytidelig haling av det norske og danske flagget og EU-flagget.

Det ble premieutdeling for beste lag på Vil Vite senteret og for laget som bygget det største og beste EU-huset på stranden lørdagskvelden.

Etter at flaggene var halt ble det teaterforestilling iscenesatt av Anne Sophie og med 2 danske piger i hovedrollen. Fjeldgutter hadde en mini-oppvisning på scenen før danske musikkskolestudenter spilte opp til dans. Og på dansegolvet var det fremdeles masse fjeldgutter og avantgardister når denne skribenten gikk hjem.

Mandag 7. juli er det oppsummering og evaluering av gruppeutvekslingen før danskene reiser hjem og fjeldguttene dimmiteres for sesongen 2008.