Ung i Europa

Skriftstørrelse:
Det ble enstemmig besluttet ved avslutning av gruppeutvekslingen i 2008 mellom Fjeldets Bataljon/Foreningen Fjeldgutten og Avantgarden fra Næstved i Danmark at samarbeidet skulle fortsette. I 2009 skulle det ikke være gruppeutveksling i stor skala men utveksling i små grupper. I 2010 skulle man så satse på utvidet gruppeutveksling og da ta med et tredje land Sverige. Her ble det foreslått å ta kontakt med byen Gâvle  og Sirkuskolan der. Gâvle er vennskapsbyen til Næstved og den danske prosjektleder hadde kontakter på Sirkusskolan.

Etter flere telefonsamtaler i sommer og nå i høst har det endelig lykkes å finne fram til et tidspunkt for et forberedelsesbesøk. Onsdag 18. november setter sjefen Ole Dalehaug og prosjektleder Harald Juuhl seg på flyet til Arlanda og derfra er det en kort togtur til Gâvle.
På Arlanda møter de prosjektleder Poul Christian Nielsen fra Avantgarden. Chefen for Avantgarden Jens Ulrik Simonsen skulle også vært med, men han er dessverre forhindret.
I Gâvle møter vi rektor Mari Richardsson ved Vasaskolan i Gâvle Kommun. Vasaskolan har cirkus, dans, teater, bilde og form, samt musikk. Videre møter vi Kalle Wedin som er ansatt både på Vasaskolan og kulturskolan i Gâvle Kommun med cirkus.
Møtet avsluttes torsdag 19.november og Ole og Harald er tilbake i Bergen om kvelden.
Et forberedelsesbesøk skal klargjøre hvilke muligheter det er for å gjennomføre et trilateralt prosjekt med de tre gruppene. Dersom det sies ja til dette må hver gruppe søke sine respektive nasjonale kontor innenfor Aktiv Ungdom om støtte. Denne søknaden må være sendt innen 01.02.2010 for at en gruppeutveksling kan gjennomføres i begynnelsen av skoleferien.

Dette kan bli en ny stor opplevelse for Fjellaguttene og medlemmene i Avantgarden til sommeren. Nå reiser de sammen til et tredje land for å utvikle sine samhandlingsevner, samt å prøve hvordan musikk og rytme kan utvikles videre. Får vi se trommeslagerne på slakk line til sommeren.? En av slagerne i korpset svarte slik om han trodde han ville makte det. ”Ska vi virkelig slå tromme på line ? Det går vel ikkje an? Men eg skal no prøve.”

Dette kan bli kjempekult i morokuliens land. Det skjer alltid noe nytt og spennende i Fjeldets.