Ung i Europa

Skriftstørrelse:

Som kjent var 10 fjellagutter på besøk hos Avantgarden i Næstved i Danmark i fire dager februar 2009 og hadde samtrening. Det var meningen at Avantgarden skulle komme på en gjenvisitt senere i 2009. Dette var også etter avtaler som ble inngått på gruppeutvekslingen i Bergen sommeren 2008. Dette måtte de dessverre si nei til i år.

Men nå er de i gang med forberedelser til en gjenvisitt 15. – 17.mai. De vil da eventuelt komme med seks trommeslagere ledet av Jens Ulrik Simonsen, 4 blåsere ledet av Per Carlsen og 5 akrobater ledet av Anne Sofie Nissen.

I tillegg vil prosjektleder Poul Christian Nielsen  gjerne være med. Troppen blir dermed på 19 personer. De må selv betale sine reiseutgifter og  de  arbeider nå med å få dette til. Innkvartering og bespisning, lokal transport og transport til og fra flyplassen må Fjeldets Bataljon/Foreningen Fjeldgutten sørge for. Vi regner med at de 10 deltakerne som var med på gratis tur til Danmark i februar, samt deres foreldre vil engasjere seg sterkt her.

Vi får håpe de klarer å skaffe penger til reisen. Da kan det bli mye moro og samspill med F.B. både på Buekorpsenes dag 16. mai og i flaggtoget 17. mai. Og sist men ikke minst de kan spille Fjellamarsjen. Skal vi få en ny 17. mai med Fjellamarsjen på Pitteren? Med de tre lederne fra Avantgarden i spissen vil det være helt utrolig hva vi kan få til sammen med Avantgarden i 17. mai prosesjonen. Det er utrolig hva vi får til gjennom Aktiv Ungdom.
Sesongen 2010 tegner allerede nå til å bli virkelig stor.