Ung i Europa

Skriftstørrelse:Etter 5 dager i Bergen har våre 23 gjester fra Danmark reist tilbake til Næstved i dag. Skal hilse fra Avantgardistene og takke for flotte dager i Bergen. Som Jens Ulrik, lederen sa: ”Helt perfekt, og endnu en gang tusind tak for denne gang i jeres skønne Bergen.

 


De var fornøyd med innkvarteringen på Christi Krybbe skoler, til tross for at alle 23 lå på flatseng i gymsalen. Noe mer sentralt overnattingssted er ikke lett å finne, i hvert fall ikke til den prisen Laughing. En stor takk til rektor ved skolen, Aud Rognø, som så velvillig lot våre danske gjester låne gymsalen deres.
mai. Denne dagen hadde ikke Avantgarden opptreden, og kunne vandre rundt i en Bergen by som ble vasket til nasjonaldagen. Ellers var været flott som hver gang Avantgarden er i Bergen.


Været disse dagene var akkurat som bestilt, eneste dagen med regn var 16.

 

Vi kunne ikke valgt en bedre tid for våre danske venner å besøke Bergen: 15. mai med opptreden på gamlekarfesten Buekorpsenes Dag og folkelivet i Bergen sentrum.

17. mai med store opplevelser for danskene i Flaggtoget om dagen og i fakkeltoget med avsluttende fyrverkeri om kvelden. For ikke å snakke om Avantgardens opptreden ved Den blå steinen 17. mai om ettermiddagen og sent på kvelden.

Samarbeidet med Fjeldets Bataljon har fungert godt, og vi alle gleder oss til videre samarbeid og da spesielt til turen til Sverige neste sommer. Fjeldets Bataljon skal i mellomtiden jobbe med videreføring av programmet ”Musikk og rytme uten grenser” i egne rekker slik at buekorpsguttene i enda større grad kan bidra til videre utvikling av prosjektet. Avantgarden skal også jobbe videre med sitt i Næstved.

Jeg vil benytte anledningen til å takke offiserer og slagere som virkelig stod på for å få gjennomført besøket.
Dere imponerte med å ta tak i saker og ting underveis og stod på både sent og tidlig for gjestene, i tillegg til å gjøre klar korpset til Buekorpsenes Dag og 17. mai! Mange takk til alle guttene som var med i Norrønahallen, og på opptreden på Grand Buekorpsenes Dag. Takk også til foreldre, gamlekarer og alle dere som bidro til å få gjennomført besøket på en slik måte.

Takk også til BUFDIR ved Aktiv Ungdom, Padøy Transport og ICA Distribusjon som har gitt oss flotte bidrag som gjør at vi i det hele tatt kunne invitere så mange gjester!

Hilsen prosjektgruppen for Aktiv Ungdom

Frode Mæhlum, konst. leder