Landtursplakat fra 1929

Landtursplakat fra 1929

 

 

LANDTUR!

Landturen er en av de viktigste – om ikke den viktigste – begivenheten i sesongen.  Dette er noe alle ser frem til.  Slik er det nå, og slik var det i enda større grad før, da guttene i bataljonen stort sett bodde i selve strøket.

Like frem til krigen ble bataljonens landtur kunngjort med store plakater som ble opphengt over hele Fjeldet – også i vinduene til strøkets mange butikker.  Penger til annonsering i avisene var det smått med, og fargerike sirkulærer hørte ennå fremtiden til.  Nei, skulle bataljonen få informert om landturen, så var det med plakater.  Slik var det i alle søndagskorps.

Plakaten som presenteres her er fra 1929 – altså for 80 år siden.  Den er typisk for denne tiden, og inneholder alle de opplysninger som var viktig å få kunngjort.  Legg for eksempel merke til opplysningen om dans i ungdomshuset!  Å ha med eget danseband var et viktig trekkplaster for å få flest mulig utenforstående med.  Det var med på å sikre landturens økonomi.

I dag kan vi selvsagt smile over datidens billettpriser – og kanskje forundres over den sene returen fra landturstedet.  Etter de oppførte klokkeslettene ville ikke avslutningsseremonien vært over før nærmere kl. 22:30.  Jammen var det lange landtursdager før i tiden også…………..!