Bladet Fjeldgutten

Bladet Fjeldgutten

 

Det er i disse dager ( des. 2009) 78 år siden bataljonens medlemsblad ”Fjeldgutten” kom ut med sitt første nr.  I desember 1931 fikk fjeldguttene sitt eget blad! 

For dagens aktive fjeldgutter er kanskje”Fjeldgutten” en heller ukjent publikasjon, da det dessverre er mange år siden bladet sist kom ut.  Men for de eldre vekker nok bladet ”Fjeldgutten” mange gode minner – særlig for oss som i perioder var aktive og engasjerte redaksjonsmedlemmer. 

Og nettopp nå ved juletider føles savnet av medlemsbladet vårt størst, for ”Fjeldgutten”s julenummer var alltid noe spesielt, med variert og godt innhold.

Bladet ”Fjeldgutten” var vår stolthet – Bergens nest eldste buekorpsblad.  Bare ”Nordnæsgutten” var eldre.  Det kom med sitt første nr. våren samme år.  Men i motsetning til nordnæsguttene, så har ikke fjeldguttene klart å holde liv i bladet sitt.  Det er trist, for vi trenger et slikt samlende medium. 

Selv den beste internettside kan ikke erstatte følelsen det er å sitte med et ekte buekorpsblad blad mellom hendene.  La derfor nedenstående faksimile av bladet ”Fjeldgutten”s første nr. i 1931 være et opprop til både korps og forening om å seriøst forsøke å få bladet vårt ut igjen.