BT: Pitterhaugen er på Skansen

BT: Pitterhaugen er på Skansen

Tidligere Skansens Pensjonat på Pitterhaugen er nå solgt til arkitektkontoret Tippetue, som de fleste nå sikkert har fått med seg.

24. oktober skrev Bergens Tidende i en artikkel at bygningen ligger på Skansen!

I sakens anledning skrev Jostein Sørensen et innlegg til BT, men som de nektet å ta inn.
I begrunnelsen til at de takket nei til å trykke Jostein sin kommentar, skrev de blant annet dette:
" Kanskje vår journalist aller helst burde ha brukt et annet stedsnavn, men hun forholdt seg til det nærmeste vi kommer en offisiell fasit for hvor disse grensene går." 

Det er mye rart man skal høre. Dette er jo det rene sludder og visvas.

Her er innlegget fra Jostein, og som de ikke ønsket å publisere:

"Bergens Tidende har et oppslag 24. november om salget av ærverdige Skansen Pensjonat. I en ellers informativ artikkel klarer BTs journalist Aina Fladset det kunststykket å plassere  denne bygningen på -  Skansen.  Intet mindre!  Hvor historieløs og forvirret går det an å bli?  Alle vet jo at dette ikke er Skansen.  Bergenskjennere vet til og med at dette er Pitterhaugen, som også forbilledlig ble brukt som stedsangivelse i salgsannonsen tidligere i år.  Hadde BT heller brukt Fjellsiden i sin omtale, hadde man i hvert fall vært på trygg historisk grunn.

Det er trist å konstatere at selveste Bergens Tidende til stadighet "går på trynet" i Bergensgeografien - i godt selskap med flere av eiendomsmeglerfirmaene. Kanskje et lynkurs i Bergens strøksgeografi for avisens journalister kunne vært en ide?"