Stiftelsesdagen

Stiftelsesdagen

Mandag 22. mai feiret bataljonen 166 år.

Det ble stilt på linje kl 17:30, og gamlekarene marsjerte tradisjonen tro fra Tevannnshollet for å møte korpset på Pitterhaugen.

Derfra gikk turen ned til minnetavlen, hvor sjefen holdt tale og la ned krans. Med gamlekarene i spissen ble det deretter marsjert en litt kort runde i strøket, da været ikke viste seg fra sin beste side.

Tilbake på Pitterhaugen holdt dagens konferansier, Arild Madsen, en velkomsttale. Så var det overrekkelse av trommeskinnsgave fra gratulanten Wesselengens.

Sjefen fra 1973, Knut Arne Olsen, holdt en fin og inspirerende tale om hvordan han opplevde å være offiser og sjef i sin tid. Så overrakte han bataljonen en flott vandrepokal fra Rådet 1973 til beste offiser.

Som vanlig, er Skansens også ute og marsjerer 22. mai, da de også feirer sin stiftelsesdag denne datoen. Opp gjennom årene har vi vært vant med at Skansens kommer marsjerende forbi Pitterhaugen og forstyrrer vår seremoni. I år kom de marsjerende opp svingene med både bataljon og gamlekarer, og trommingen deres gjorde det umulig for oss å høre talerne.

En av våre gamlekarer tok da initiativ til å gå seremoniforstyrrerne i møte nedi svingene, og gi beskjed om at de fikk roe ned trommingen. Dette ble heldigvis etterkommet.
Og ikke nok med det - Skansens bataljon med gamlekarer ble også geleidet til å marsjere opp trappene fra siste sving før Pitterhaugen og opp til Langeveien, slik at de ikke marsjerte gjennom Pitterhaugen. Dette har vi aldri sett før, og det ble i grunnen et underlig skue for oss som som stod på Pitterhaugen.

 

Til slutt gikk turen ned til Huset. Her var det var satt opp partytelt utenfor, og det ble servert grillmat, brus, saft og kaffe til de aktive, gamlekarene, foreldre og andre fremmøtte.