Imponer foreldrene eller Fjeldguttene med nybakte boller!
Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
100 g smeltet smør
3 dl melk
50 g tørrgjær
Slik går du frem:
- Smelt smøret, og pass på at det ikke brenner seg i bunnen av pannen.
- Ta melken oppi smøret, og varm blandingen opp til den er lunken.
- Bland mel, sukker, kardemomme og gjær.
- Bland melk og smør med resten. Elt deigen godt - her er det viktig å være grundig!
- La deigen heve seg til dobbel størrelse under plast og et håndkle.
- Del deigen i to og trill ut hver del til en pølse. Disse pølsene deler du i ti emner og triller hvert emne ut til boller.
- Legg bakepapir på en stekeplate, og plasser bollene på platen.
- Legg over et håndkle, og la bollene heve i 15 minutter. Slå samtidig på stekeovnen på 250 grader.
- Sett bollene inn i ovnene og la dem steke i ca. 10 - 15 minutter
Kos dere med nybakte boller