Jostein Sørensen legger i disse dager siste hånd på verket med en fantastisk bok om Fjeldets og strøket vårt.
Boken går i trykken i slutten av oktober, med utgivelsesdato 15/12-20.
Dette blir en unik historiefortelling om strøket Fjeldet, og selvfølgelig vår alles Fjeldets Bataljon. Boken blir på ca 600 sider, med ca 400 illustrasjoner, innbundet i stort format. Denne boken burde være uunnværlig for alle Fjeldgutter, folk som bor eller har vokst opp i strøket, historieinteresserte og bergenspatrioter.
Dette er en bok som vil koste endel å trykke. Derfor ønsker vi i styret å forhåndsselge boken for å få inn litt midler til dette.
Vi håper at så mange som mulig vil benytte tilbudet med forhåndssalg. Det er også mulig å betale inn en liten sum ekstra, som gir deg en unik mulighet til å komme inn i historien, mellom to permer.

Tilbud om å forhåndskjøpe boken:
- Betal inn 499,- for et standard eksemplar.
- Betal inn minimum 1 000,- for et signert eksemplar med personlig hilsen, samt at du får navnet ditt trykket i boken. Siste frist for dette er 28.10.2020

Utdrag fra boken:
Fjeldets Bataljon er ett av Bergens eldste buekorps, med tilhold i en av byens eldste bydeler – Fjeldet – eller Fjellsiden om man vil.

Mens Bergen i 2020 kan feire at det er 950 år siden kong Olav Kyrre grunnla byen, er buekorpset Fjeldets Bataljon, med sine 163 år, langt yngre. For en barne- og ungdomsorganisasjon er dette likevel en imponerende alder. Ingen annen barne- og ungdomsorganisasjon i Norge er eldre enn buekorpsene i Bergen.
Denne boken du nå holder i hånden forteller bataljonens spennende historie fra stiftelsen en maidag i 1857 og frem til i dag. Men ikke bare det; også historien til det strøket den hører til i blir grundig beskrevet. Her får vi høre om middelalderens Bergen, byens gradvise ekspansjon og bosettingen oppover Fjellsiden, og utviklingen i strøket frem til våre dager. Butikkene i smitt og smau blir omtalt, likeledes barns lek i de samme smauene, de forskjellige barnelekene fra gammel tid, og hvordan det var å vokse opp i en gammel bydel som Fjeldet. De mange idrettslagene i strøket er heller ikke glemt – flere av dem utgått fra Fjeldets Bataljon, så som Norrøna og Trane. Her får de sin historie.
Sammen med et rikholdig og unikt billedmateriale, kart og andre illustrasjoner fremstår denne boken ikke bare som en buekorpsbok, men også som en ekte bergensbok og et bidrag til Bergens rike kulturhistorie.

Forhåndsbetaling innbetales innen (ny frist kommer) på VIPPS til Foreningen Fjeldgutten #130294. Merk innbetaling med navn, telefonnummer og "boken". Du kan også betale til Foreningen Fjeldguttens konto 5201 33 29435. 

Mvh Styret i FF