Ny dag og nye opplevelser

Avantgarden og Fjeldets blir intervjuet av NRK radio.

Gruppeutvekslingen mellom Fjeldets Bataljon og Avantgarden har også et program som omhandler ungdomspolitikk og EU. Torsdag formiddag ble denne delen behandlet, og ansvaret for dette var Anne Sophie fra Avantgarden som har erfaring med dette etter reiser rundt i Europa. Andre aktiviteter om formiddagen var rytme- og blåserverksted, samt felles øving til oppvisningen på Torgallmenningen og Akvariet.

Etter middag var det tid for å komme seg til byen for å vise oss frem i varmen. Og til og med gutter og jenter fra sommerlandet Danmark ble tatt på sengen av en Bergen by i nærmere 30 grader! Men oppvisningen på Torgallmenningen ble en suksess! Folk stod på benkene og danset! Jubelen var stor, og folk jublet og klappet. I tillegg til samba og buekorps spilte Avantgarden også "Nystemten og marsj for Fjeldets Bataljon " til ære for sitt vertskap og Bergen by.

Begeistringen hadde da fulgt den 80 gutter og jenters store prosesjon fra Rasmus Meyers alle’, gjennom Byparken, Ole Bullsplass og inn på Torgallmenningen. Og da hadde sjefen for Fjeldets Bataljon og en av jentene i Avantgarden allerede blitt intervjuet av NRK Hordaland.

Det var veldig varmt og alle fikk en vel fortjent pause med påfyll av væske før turen fortsatte til Akvariet. Om Pingrid Aleksandra og de andre pingvinene likte buekorpstrommer og sambarytmer vites ikke. Kanskje det var det som gjorde dem småspiste? Vi koste oss i alle fall i Akvariet, og når bussene kom og hentet, var det tilbake til Hylkje, hvor nok mange hoppet i vannet for å kjøle seg ned.

Kvelden ble avrundet med Dansk Aften, med full trykk fra de danske artister og musikere.

Og fredag er det tur til Førde……