FJELDETS BATALJON REDDET BUEKORPSENES ÆRE

 PITTERHAUGEN I FULL FYR 16.MAI
 
 Dette er Neto, Cleisson, Andyara og Odilon.


Den 16.mai om kvelden lød kraftige brasilianske rytmer fra Pitterhaugen, Fjeldets Bataljons oppstillingsplass. Da hadde nemlig George Smith, lederen av gatebarnprosjektet i Brasil med seg fire brasilianske trommeslagere for å trene til opptreden på Vikingskipet på Festplassen 17. mai sammen med fire trommeslagere fra Fjeldets Bataljon.


Det var sendt melding til samtlige av byens buekorps med invitasjon til Afro-Brasiliansk trommekurs i tidsrommet 06. - 08.mai, men ingen slagere meldte seg på! Fredag 15. mai ble 1. kompanisjef Christer Mæhlum kontaktet direkte av lederen for Children At Risk Foundation, Sigve Fjeldtvedt. Dette fordi Fjeldets Bataljon hadde hatt et trommekurs i 2007 i HUSET for Brasilianere.

Christer garanterte at dette skulle Fjeldets Bataljon klare. Og at de klarte det, fikk alle som var i nærheten av Pitterhaugen både se og høre. De som var på Pitterhaugen utbrøt spontant - "Hjelpe meg for noen rytmer - hele Pitteren står jo i fyr". Den samme opplevelsen fikk også de som var fremmøtt på Festplassen 17. mai. Og sist, men ikke minst, fikk de som så på innslagene i TV2 fra Bergen 17. mai også oppleve dette festlige innslaget.

Fjeldets Bataljon har igjen vist at de er klar for internasjonale relasjoner. Aner vi konturene av en gjenvisitt til BRASIL? At de samtidig reddet buekorpsbevegelsen sin ære er hevet over en hver tvil. De fire slagerne som stilte på Pitterhaugen 16. mai og på Vikingskipet 17.mai var tamburmajor Simen Kjelby og slagerne Jan Helge Blix, Steffen Totland Larsen og Bjørn Åge Blix.

Jan Helge ble også intervjuet i TV2 direkte fra Vikingskipet. Han synes dette var kjempegøy og inspirerende å være med på. Men han fortalte også at han ikke fikk sove natt til 17. mai fordi han var så spent på hvordan opptredenen ville gå. Han hadde derfor stått opp kl. 04,00 og gått og trommet rundt i byen før han stilte på linje kl. 08,00 på Pitterhaugen.

Fantastisk opptreden!