Fjeldets og Avantgarden underholdt i feiringen av Buekorpsenes Dag

 

Buekorpsenes Dag ble en strålende flott dag. Været viste seg fra godsiden, og vi som tilhører Fjeldets Bataljon føler at vi fikk virkelig markert oss på gode måter.En stilig bataljon og gamlegargjeng marsjerte ut fra Koengengen som nest siste av korpsene. Våre gjester, Avantgarden, hadde tatt oppstilling ved Rundetårnet på Torget, hvor de spilte Marsj for Fjeldets Bataljon da korps og gamlekarer passerte i stram giv akt.

Da Avantgarden kom til byen fredag, bar det rett av sted til Norrønahallen. Her øvde de inn en oppvisning sammen med medlemmer fra bataljonen.


Oppvisningen var ett av underholdningsinnslagene ved det store festarrangementet om kvelden i Grand selskapslokaler. Og dette var ikke et hvilket som helst tidtrøyte innslag laget kun for å få tiden til å gå.

Tvert imot - dette ble et skikkelig fyrverkeri av et show. Mens alle ventet på at maten skulle serveres, marsjerte Fjeldets sjef, fanebærer med fane og noen utvalgte gutter inn i festlokalene og gjennomførte oppvisningsøvelser, som de høstet stor applaus for.Deretter kom en av Avantgardens trommeslagere inn og startet rolig med noen  rytmer, som en av gruppens jenter danset til. Så økte intensiteten, dørene ble åpnet og hele artisttroppen gjorde sin entre med full styrke.

Med sambarytmer, dansing og artisteri underholdt de til stor jubel og begeistring fra hele salen. De fikk det til å svinge noe vanvittig og stemningen ble nærmest helt elektrisk. Som en del av showet spilte de også en av Ove Thues kjente Brann-sanger, og alle sang med.

Da vi snakket med en del av gjestene etterpå, var det  kun positive tilbakemeldinger over hele linjen. Dette var populært, og gjestene fikk se at Fjeldets Bataljon marsjerer i takt med fremtiden. Vi fikk virkelig vist at vi ser ut over byens grenser, og driver med høyverdig internasjonalt barne- og ungdomsarbeid.

Henning Warloe, tidligere kjent som "buekorpsbyråden", sa i sin ”Tale til Bergen og buekorpsene” at det er umulig å få overdose av bergensk kultur. I talen roste han også Harald Juuhl og Fjeldets Bataljon for sitt internasjonale arbeid.

Vi synes også det er hyggelig å vise frem noe av vår beste bergenske kultur til våre venner i Avangarden. Men mer venter – på mandag er det 17. mai. Og vi vet jo at ingen kan feire den bedre enn bergenserne.