Fløibanen - Byens beste turistattrakksjon

I en avstemning i BT, er Fløibanen nå blitt kåret til byens beste turistattraksjon. Fullt fortjent, mener vi i fjeldetsbataljon.no, og stiller oss i rekken av gratulanter. At Fløibanen er enormt populær blant turister, såvel som blant byens befolkning, er noe vi egentlig alltid har visst. Turistene benytter banen i sommerhalvåret, og vinterstid er det først og fremst byens innbyggere som er passasjerer. Slik utfyller vi hverandre, tilreisende og bergensere, og sørger for at Fløibanen har passasjergrunnlag året rundt.

Det er hyggelig å høre at Fløibanen gjør det bra for tiden. I 2009 satte den faktisk ny rekord med over en og en kvart million passasjerer. Slett ikke verst. Det er faktisk omtrent åtte ganger mer enn hva Ulriksbanen kan skilte med.

Det dreier seg altså om de to folkekjære vognene, som nå heter Rødhette og Blåmann, og som bringer oss fra byens sentrum, opp langs den 850 meter lange skinnegangen og til et nyoppusset anlegg rundt øvre stasjon. Som ekte og gode bergensere, er vi stolte av det turistene kan skue fra toppen av fjellet. På samme måte, er vi som tilhører Fjeldets Bataljon stolte av å ha Fløibanens hovedstasjon i vårt strøks midte. Fløibanen er riktignok ikke av like gammel årgang som hverken sin nabo Christi Krybbe Skoler eller Fjeldets Bataljon. Men med historie like tilbake til 1918, kan Fløibanen likevel påberope seg å tilhøre den eldre garde blant byens severdigheter. Se også Godbiter fra arkivet, hvor du blant annet kan lese Jostein Sørensens artikkel om anleggsvirksomheten da banen ble bygget.

Visste du forresten at Fløibanen er regnet som den sjette største turistattraksjonen i Norge? Den sørger som nevnt for å vise byen vår på beste måte. Og spør du oss, vil vi derfor i all beskjedenhet påstå at den ikke bare er byens beste attraksjon, men også verdens flotteste!