FJELDETS BATALJON PÅ TATTOO


 

Reportasje fra Fana Tattoo!
Skrevet av Tony Jensen

For aller første gang ble det arrangert Tattoo i Fana, og det er også veldig mange år siden det ble arrangert en tilsvarende konsert på disse breddegrader. Dette fant sted lørdag 12. mars.

I Fana kulturhus var det ca 200 personer som fant veien dit.  Konferansier Helge Karlsson, som for øvrig er med i Brygge sjauerne, kunne ønske publikum velkommen. 

Første innslag var hornblåsergruppen. Denne bestod av en hornblåser fra Dræggens, en fra Nordnæs, en fra Skansens og 2 fra Nygaards. I tillegg ble troppen ledet av tamburmajoren fra Nordnæs. Denne troppen marsjerte mesterlig inn i salen, til applaus fra publikum. Først var det hornsignaler, og en kunne nesten relatere det til medalje utdelingen i VM, hvor HMK Garden spilte. Dette var flott og samstemt. Deretter var det trommer og horn. Så marsjerte troppen ut av salen igjen. Som arrangør kunne en gjerne tenke seg å se tilsvarende tropp igjen, gjerne med utvidet repetoir.

 

Så var det Fjeldets bataljons drilltropp. De stilte med en stor og flott tropp med fane, og deres antikke rifler var stilige. Litt variert koordinasjon når det gjaldt marsjering, men det henger nok sammen med at det er såpass tidlig i sesongen, og nok litt andre personer enn de som opptrådte på buekorpsenes dag. Men uansett så tok de det igjen på sjarmen, og sjefen kunne også smile selv ironisk. Spennende formasjoner de marsjerte i.

Et lite spontant pause innslag ble det, og Helge Karlsson måtte da improvisere. Han kastet seg ut i en erkebergensk solosang ”Kor è jentene” av Fred Over Reksten. Dette passet jo ypperlig, da det var jentene fra Irish Dance Company en ventet på. Denne troppen på bortimot ti jenter, danset mesterlig irsk dans, eller River dans.

Sist ut var The Bergen Pipeband. Det var masse røyk på scenen, da pipemajor Chris Jones kom marsjerende og spilte Dawning of the Day på sekkepipe. Deretter fulgte det 13 manns store sekkepipeorkesteret på. Her var det variasjon i marsjer, både kjente marsjer som Higland Cathedral og Amazing Grace ble fremført. De 3 skarp tromme slagerne tok også en trommesolo. Da Scotland the Brave ble spilt, marsjerte både drilltroppen og danse kompaniet ut på scenen igjen. Siste låt som ble spilt var Nystemten, og da presenterte drilltroppen. Folk i salen reiste seg og sang med, dette var stemnings fullt.

Tattooen fikk for øvrig 2 forhåndsomtale i Fanaposten, samt en anmeldelse i Fanaposten 15/3. Det ble også filmet med semi proft kamera, og det foreligger planer om å utgi en dvd fra tattooen.