Nyåpning av Norrønahytten på Reimegrend

Søndag 16. juni var det høytidelig nyåpning av Norrøna Idrettslag sin hytte på Reimegrend. Hytten har gjennomgått en større restaurering, og dette ble markert med en høytidlig seremoni. Som mange sikkert vet, ble Norrøna Idrettslag stiftet av gutter i Fjeldets Batajon. Nærmere bestemt ble stifelsen visstnok foretatt ved "bækkalokket" på Øvre Korskirkealmenning.

Fjeldets Bataljon har i dag et nært samarbeid med idrettslaget, og blant annet får vi benytte idrettshallen i deres på lørdager - for det meste utenom selve eksersissesongen. Dessuten har bataljonen ved flere anledninger fått låne hytten. Idrettslaget på sin side benytter bataljonens Hus i Krybbesmuget til møter og forskjellige arrangementer.

 

Det var derfor naturlig at bataljonen deltok i arrangementet, og var representert ved Sjef Per Christian Madsen, Adjutant Thomas Engelsen og trommeslager Mathias Henriksen. Videre deltok Johan Fredrik Garman som hornblåser. Da de steg ut av toget var det rullet ut en rød løper for dem, i form av rødt kreppapir.

Forsamlingen marsjerte fra togstasjonen og opp til hytten. På Reimegrend er det hele 29 fastboende, og i tillegg er det rundt 400 fritidshytter der. Vi er blitt fortalt at det rådet rene 17. mai stemningen da de marsjerte gjennom bygden.

Vel fremme ble seremonien gjennomført ved snorklipping, og "Ja vi elsker", "Nystemten" og "Reimesangen" ble sunget, før de fremmøtte ble invitert til bespisning i hytten.

Flere bilder er lagt ut i fotoalbumet.