SPORTSKLUBBEN TRANE FEIRER 100 ÅR
Artikkel og foto ved Jostein Sørensen

 Trane, som vel er det idrettslaget som gjennom årene har stått Fjeldets Bataljon nærmest, feirer i år sitt 100 års jubileum med flere arrangementer.  Det første gikk av stabelen lørdag 1. september på Tranebanen på Slettebakken. 

Trane er jo stiftet av fjeldgutter og har sitt utspring fra bataljonen.  I alle år har en rekken staute fjeldgutter vært med i Trane, både som utøverer og som tillitsvalgte i styre og stell.  Det var derfor helt naturlig at representanter for Fjeldets var til stede blandt gratulantene lørdag 1. september. En stilig tropp slagere under ledelse av 2. løytnant Henrik Padøy marsjerte bak Trane-fanen under innmarsjen på banen.  Trane-fanen ble for øvrig båret av fjeldsjefen 1955 – og Tranegutt – Trygve Tvedt, og blandt Trane-veteranene såes flere eldre fjeldgutter.  De tre slagerne fra Fjeldets var Martin, Chebe og Sigurd, og de gjorde en fin innsats.  Henrik holdt en god tale til jubilanten og overrakte en ny vandrepokal til beste juniorspiller – til avløsning av den gamle pokalen fra 1948 som nå er fulltegnet. 

I anledning 100 årsjubileet har Trane også utgitt en flott jubileumsbok med mye godt stoff og bilder både fra lagets historie og fra fjeldstrøket.  Anbefales!  Boken kan bestilles på Sportsklubben Tranes hjemmeside. 

En flott og verdig 100 årsmarkering!