Fjeldguttene var best

FJEDGUTTENE VAR BEST!


Foto: Knut Arne Olsen

Torsdag 8. november gikk første runde i Buekorpsmuseets Buekorps-quiz for gamlekarforeningene av stabelen i Biblioteket Bar i Kjøttbasaren.  Syv gamlekarforeninger stilte lag.  Utenom Foreningen Fjeldgutten stilte det skarpskodde lag fra Skanseguttenes Forening, Eldre Markegutters Forening, Wesselengguttenes Forening, Eldre Mathismarksgutters Forening, Eldre Sydnæsgutters Forening og Sandviksguttenes Forening.  Vårt lag bestod av Christer Mæhlum, Arild Madsen, Jostein Sørensen, Stein Erik Mæhlum og Svend Roald Bjerga.  Frode Mæhlum skulle også vært med, men han var dessverre på jobbreise denne dagen.

Quiz-master var Vegard Sletten, og dommerpanelet bestod av Odd-Hugo Eriksen og Bjørn Hjemdal.  Quiz’en var inndelt i fem omganger og spørsmålene var både lette, vanskelige og av og til finurlige.  Emnene var selvfølgelig buekorps i fortid og nåtid, men også om Bergen i fortid og nåtid og innenfor sjangere som sport, film og kultur.

Etter noen spennende runder kunne Vegard Sletten til slutt utrope laget fra Foreningen Fjeldgutten som kveldens vinner, med laget fra Eldre Markegutters Forening som en god nr. 2.  Laget vårt hadde solide og allsidige kunnskaper, som holdt hele veien til mål!  Vi fikk dermed den første aksjen i hovedpremien som er 10 000 kroner.  Premien for første delseier var et gavekort fra Akvariet til vår kjære bataljon, som kan brukes til et gratisbesøk i løpet av sesongen 2019.

Neste runder i Buekorps-quiz’en blir 31. januar og 7. mars 2019, og vi satser selvfølgelig på seier da også! Da håper vi også at ALLE gamlekarforeningene stiller lag.

Flott innsats, gutter!