Grill og moro på 151 års dagen

Ja, da var 22.mai og Fjeldets Bataljons 151 års dag over. 32 gutter på linje i et nydelig mai vær la alt til rette for nok en festdag på Pitterhaugen.

Dagen startet klokken 17.30 på pitteren, mens gamlekarene sammen med Alvøens Musikkforening kom marsjerende noe minuttere senere til Marsj for Fjeldets Bataljon. Gledelig var det også å se at Henning Warloe var tilstede og sa noen ord. Han er jo blitt Fjelda gutt han også. Optimismen til oss Fjeldagutter ble stor når han kunne berolige oss alle med at lokalene har høy prioritet hos han.

Videre gikk turen sammen med Gamlekarene og Alvøens Musikkforening ned til minne tavlen hvor det ble lagt krans og sjefen sa noen velvalgte ord. Deretter marsjerte vi den vante ruten , med en ekstratur ned Vetrlidsalmennigen, inn Kong Oscarsgt og tilbake Lilleøvregt. Artig var det at pressen var til stede. Ikke bare den norske, men et Tv team fra Japan filmet oss gjennom hele ruten. Er det Harald som har tatt en telefon, mon tro?

På pitteren stod så Wesselengens Bataljon og Skutevikens Buekorps å ventet på oss med gaver og taler. Og Foreningen Fjeldgutten ved Frode Mæhlum overrakte jubileumsbilde i gave til Korpset. En fest spanderte også Gamlekarene, så dagen ble avsluttet utenfor Huset hvor JOJO hadde fyrt i gang grillen. Her ble det, ved hjelp av andre foreldre, servert koteletter, pølser, hamburgere, kaker og brus. Mens de slitne Gamlekarene fikk seg en velfortjent kaffe etter, for de, en hard økt i verdens flotteste buekorpsstrøk. Skal si mange av de fikk trommene fort av seg, og det ryktes at noen kjente blemmene pitle frem.

 

Tradisjonen tro var det etter mat leker på pitteren, og svampekast ble det i år også. Offiserene fikk ungjelde, og jeg tror ikke Johan, Mathias og Daniel var så fornøyd med at Sjefen hadde kjøpt svamper med shampooLaughing

 

Nok en fantastisk dag er over på Pitteren, og undertegnede vil takke Fjeldets Bataljon for den gleden og stoltheten dere gir oss Gamlekarer.